Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Medalja Larise Cerić pokazatelj obaveze države da podrži džudo

24/05/2017

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je najbolju bh. džudistkinju Larisu Cerić i njenog trenera Branimira Crnogorca i čestitao na bronzanoj medalji koju je osvojila na Evropskom seniorskom prvenstvu u Varšavi.

– Ministarstvo civilnih poslova prati i podržava vaše uspjehe. Znamo da finansijska sredstva kojima podržavamo sport nisu dovoljna, ali nastojimo u okviru realnih mogućnosti pomoći najuspješnijim sporistima – rekao je ministar Osmanović.

Medalja Larise Cerić šesto je odličje koju su takmičari iz Bosne i Hercegovine osvojili u proteklih 25 godina. Od toga, džudistima pripadaju četiri, a Cerićeva je osvajačica dvije evropske.

Naredni cilj, navode džudisti, je osvajanje olimpijske medalje. Zbog toga je prioritet učešće na takmičenjima koja se boduju za Svjetsku rang listu, jer 18 najboljih s liste ostvaruje pravo na učešće na olimpijadi, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Cerić trenutno na Svjetskoj rang listi zauzima četvrto mjesto.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.