Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Međić: Respektujemo Krivaju, ali sve osim pobjede bilo bi iznenađenje

tarik međić
Foto: rkvogosca-poljinehills.ba

Rukometaši Vogošće Poljine Hills nakon dva kola u Premijer ligi BiH osvojili su četiri boda. U prvom kolu remizirali su, iznenađujuće, sa Zrinjskim na domaćem parketu (20:20), dok su u drugom slavili u Zenici protiv Čelika.

“Nema mjesta za paniku. Taj meč sa Zrinjskim je dobra opomena i bolje što se taj remi desio sada na početku sezone, nego nekada kasnije kada bude bodovi budu mnogo potrebniji. Promašili smo previše zicera u tom meču protiv Zrinjskog, a to nam se osvetilo. Međutim, krenuli smo u Zenicu po pobjedu, željeli smo da se vratimo na pravi kolosijek i to nam je pošlo za rukom. Pobijedili smo i sada se nadam da ćemo iz meča u meč biti sve bolji, te da će rezultati biti kako se očekuje od nas”, kazao je Međić.

Sjajni srednji bek je u meču protiv Čelika postigao 15 golova, a promašio je samo tri lopte.

“Rukomet je kolektivni sport i uvijek izbaci jednog pojedinca. U Zenici sam to bio ja. Sutra će biti neko drugo. Nije važno. Najbitnije je da pobjeđujemo i da ekipa napreduje”, kaže Međić, koji u duelu protiv Krivaje očekuje pobjedu, iako su gosti maksimalni nakon dva kola-

“Ne bježimo od uloge favorita. Respektujemo Krivaju, ali sve osim naše pobjede bilo bi iznenađenje. Krivaja se pokazala kao vrlo dobra ekipa u prva dva kola, no mislim da ne smijemo sebi dozvoliti taj luksuz da ponovo kiksamo na domaćem terenu”, kazao je Međić.

Utakmica Vogošća Poljine Hills – Krivaja igra se sutra (petak) od 17 sati i 30 minuta u sportskoj dvorani “Amel Bećković” u Vogošći.