Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Medić: Želimo završnicu rukometnog kupa organizirati u Mostaru

zdravko-medic

Trener rukometaša Zrinjskog Zdravko Medić najavio je kako njegova momčad ima velike ambicije u Kupu BiH te da u Nevesinju, u susretu prvog pretkola tog natjecanja, očekuje pobjedu nad Hercegovcem i plasman u sljedeće kolo.

– Hercegovina je u velikim problemima i mislim da oni prije svega razmišljaju o borbi za ostanak u Premijer ligi. Jedino čega se plašim na tom gostovanju je hladnoća, jer kada su u tom gradu temperature u minusu nema razlike između igranja u dvorani ili na otvorenom – izjavio je Medić na konferenciji za novinare uoči odlaska njegove momčadi u Nevesinje.

Po njegovim riječima, iako je na redu tek prvo pretkolo Kupa, a do završnice je potrebno preskočiti tri prepreke, čelnici mostarskog kluba već razmišljaju o mogućnosti organiziranja završnog turnira u Mostaru na proljeće sljedeće godine.

– Možda je prerano o tome govoriti, ali to su neke naše želje i ciljevi jer bez planova i ambicija ne može se ništa napraviti u životu – kazao je Medić.

On se osvrnuo i na dosadašnji dio prvenstva u kojemu je, kako je rekao, Zrinjski pokazao da se može nositi s dvije najjače momčadi u ligi, Vogošćom i banjalučkim Borcem.

– Iako to ljestvica možda ne pokazuje, mi smo definitivno jedina momčad koja može stati uz bok Vogošći i Borcu, te Izviđaču kada se priključi na proljeće. Mi smo, doduše, izgubili četiri utakmice u gostima, ali nam je ukupna gol-razlika u tim susretima minus 6, dok smo kod kuće ostvarivali uvjerljive pobjede. Druge momčadi kući pobjeđuju ‘na guranje’, a onda u gostima gube deset, petnaest razlike – kazao je Medić.

Trener Zrinjskog smatra kako njegovi rukometaši nemaju sudačku zaštitu na gostujućim utakmicama, a još jedan razlog za slabije rezultate na strani je mladost i neiskustvo njegove momčadi.

– Da ne bi ispalo da ja samo kukam, sigurno je naš problem i mladost. Imamo Filipa Vistoropa, koji je nedavno napunio 18 godina. On je u zadnje dvije utakmice pokazao totalno dva različita lica. Prije desetak dana u prijateljskoj utakmici protiv Vogošće praktično je sam protiv njih odigrao drugo poluvrijeme. Nekoliko dana kasnije protiv sarajevske Bosne, koja je puno slabije kvalitete, popustio je pod pritiskom i odigrao slabu utakmicu. To su neke stvari koje moramo istrpiti, ali sve će to doći na svoje – kazao je strateg Zrinjskog.

Medić je istaknuo kako bi ta mladost mogla biti i velika prednost Zrinjskog, s obzirom da će u sljedećih mjesec dana većina klubova odigrati sedam utakmica.

– Imamo dosta igrača, mladi su i njima treba puno manje vremena za regeneraciju nego nekim drugima koji igraju s veteranima. Taj zgusnuti raspored stvara svima problem, ali mislim da će nama taj problem biti manji nego drugima – kazao je Medić.