Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mediji u regiji slave pobjedu BiH: Junačina Kikanović u nestvarnom meču

alex renfroe
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Košarkaška reprezentacija BiH večeras je protiv Izraela ostvarila svoju prvu pobjedu na Eurobasketu, a mnogi su je već ocijenili kao najuzbudljiviju u dosadašnjem dijelu turnira.

Mediji u susjedstvu su redom popratili pobjedu Zmajeva.

“Kikanović dva puta za nestvarnu pobedu BiH!”, naslov je na portalu B92 koji navodi kako se BiH ovom pobjedom vratila u igru za drugi krug.

“Kakav meč”. Tako je Blic naslovio tekst o pobjedi BiH.

“Reprezentacija Bosne i Hercegovine je na nesvakidašnji način s 86:84 svladala Izrael u trećem kolu skupine A Eurobasketa. Zmajevi su tako došli do prve pobjede nakon poraza od Poljske i Francuske.

Apsolutni junak dana bio je Elmedin Kikanović, koji je danas pogodio čak dva šuta u zadnjim trenucima, prvo tricu za produžetak (75:75), a onda i polaganje za pobjedu na isteku produžetka, kad mu je sve pripremio Renfroe”, piše hrvatski Index.

“Junačina Kikanović pogodio tricu za produžetak pa koš za pobjedu!”, naslov je na portalu Jutarnjeg lista.

“U dramatičnom danu, možda i najdramatičniju utakmicu presudio je za Bosnu i Hercegovinu Elmedin Kikanović. Trica za produžetak nakon što su Izraelci sa +3 odlučili braniti posljednjih pet sekundi i koš za pobjedu na isteku dodatnih pet minuta”, piše u tekstu Jutarnjeg lista koji su Andriju Stipanovića nazvali “svojim”.