pariz

Međunarodna teniska federacija se oglasila o Đokovićevoj poruci

Foto: Screenshot/ YouTube
Novak Đoković

Olimpijski i teniski savez Kosova optužili su Đokovića za pogoršavanje situacije ispisivanjem poruke na kameri koja je direktno prenosila meč

Teniser iz Srbije Novak Đoković porukom “Kosovo je srce Srbije” nije prekršio nijedno pravilo, jer Pravilnik Grand slama ne zabranjuje političke izjave, saopštila je Međunarodna teniska federacija.

Đoković je u ponedjeljak, 29. maja, nakon pobjede u prvom krugu France opena na kameri napisao “Kosovo je srce Srbije”, u vrijeme pojačanih tenzija na Kosovu.

Olimpijski i teniski savez Kosova optužili su Đokovića za pogoršavanje situacije ispisivanjem poruke na kameri koja je direktno prenosila meč.

ITF je saopštio da je primio pismo teniskog saveza Kosova i da je ono proslijeđeno relevantnim organima u organizaciji Grand slama, ali da ne postoji odredba kojom se zabranjuju političke izjave, javio je Reuters.

“Pravila za igrače na Grand slam događajima određuje Pravilnik Grand slama, koji primjenjuju organizatori i regulatorni organi. Ne postoji odredba koja zabranjuje političke izjave”, naveo je portparol ITF-a u saopštenju poslatom u elektronskoj poruci.