Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Međunarodni kup Kraljevskog grada – Jajce 2017. (FOTO)

DSC_0413

U povodu manifestacije Dani Općine Jajce u periodu od 17-19.02.2017. godine u organizaciji Košarkaškog kluba Vodopad iz Jajca, održat će se 2. Međunarodni košarkaški kup Kraljevskog grada za dječake rođene 2003. godine.

Ovogodišnji turnir za razliku od prošlog nosi epitet „međunarodni“ što ga sasvim sigurno svrstava u jedan od najboljih i najjačih turnira u BiH.

Na jednom mjestu kroz trodnevno druženje gledaoci i ljubitelji košarke će imati priliku da vide preko 130 najtalentovanijih dječaka koji će pokazati ono što najbolje znaju kada je košarka u pitanju.

Iz godine u godinu želja ljudi u Košarkaškom klubu Vodopad Jajce jeste pružiti priliku, kako djeci da se takmiče i igraju sa najboljima tako i jajačkoj publici da gledaju najbolje ekipe iz BiH i regiona.

Za razliku od prošlogodišnjeg turnira gdje smo imali priliku gledati 4 ekipe, ovaj put učešće na turniru je uzelo 8 ekipa iz 4 države i 6 gradova i to: OKK Spars Sarajevo, ŠK Dražen Petrović Šibenik, KK Radnički 1950 Kragujevac, KK Koš Sarajevo, KK Dubrava Zagreb, KK Budućnost Podgorica, KK Cibona Zagreb i domaćin, KK Vodopad Jajce.

Otvaranje turnira je u petak, 17. februara/veljače 2017. godine u 20:00 sati utakmicom između domaćina KK Vodopad Jajce i KK Cibona Zagreb.