Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Međunarodni turnir gluhih u malom nogometu i odbojci “Sarajevo open 2016”

mladost-igraci

Sportsko Udruženje gluhih “Mladost” je udruženje koje okuplja gluhe i nagluhe osobe radi socijalizacije gluhih kroz sport. Udruženje ima jako dugu tradiciju – 58 godina postojanja i rada.

Njihovi sportisti su još od samog početka postizali dobre rezultate kako na domaćim terenima tako i na gostujućim takmičenjima po cijeloj Evropi.

Sport je jedna od rijetkih aktivnosti gdje glasovna komunikacija ne predstavlja socijalnu barijeru, pa možemo reći da se upravo na takmičenjima i turnirima gluhe osobe osjećaju kao ravnopravni članovi društva.

Sportsko Udruženje gluhih “Mladost” nije budžetski korisnik i finansira se od povremene pomoći, simboličnih donacija socijalno osvještenih ljudi i društveno odgovornih firmi, kroz niz javnosti prepoznatljivih, tradicionalnih projekata.

Finansiraju se i od projekata na koje redovno aplicirju po javnim pozivim za sufinansiranje. Federalno ministarstvo za rad i socijalnu politiku je prepoznalo važnost njihovog projekta i finansijski ga podržalo.

U pitanju je sportska manifestaciju – Međunarodni turnir gluhih u malom nogometu i odbojci “Sarajevo open 2016”, koji će se održati 15. oktobra u dvoranskim salama sarajevske Skenderija od 10 do 19 sati.

Na takmičenju će učestvovati 14 ekipa iz Švicarske, Austrije, Rumunije, Turske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i BiH.

Poslije turnira će se u Domu mladih od 21 sata svečano dodijeliti pehari, priznanja i nagrade za najbolje ekipe i pojedince.