Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Meldin Zimić osvojio treće mjesto na Balkanskom prvenstvu u Srbiji

15/05/2017

Zalagati se u svakom sportu traži i dosta odricanja, ali kada su rezultati vidni i pozitivni to samo može dati dodatnu motivaciju. Tako je slučaj i kod Meldina Zimića, prvaka u fitnessu i Classic bodybuildingu.

Da posvećenost sportu može ima svoje nagrade dokaz je Meldin Zimić koji je u svojoj karijeri osvojio značajne nagrade u svijetu fitnessa i bodybuildinga. Kada je samo počinjao sa svojom karijerom 2012. i 2013. godine Zimić je u kategoriji juniora do 75 kilograma osvojio četvrto mjesto. Već 2014. godine na takmičenju Musclemania Balkan osvaja treće mjesto u kategoriji fitness model.

Odricanja u ovom sportu su ogromna a Zimić je to pokazao svojim zalaganjem i ulaganjem početkom 2017. godina kada su krenule pripreme za ovogodišnja takmičenja.

„Jaka volja i čvrst karakter su kamen temeljac u ovom sportu. Svi smo svjesni da je hrana neosporno glavna karika da bismo izgradili vrhunsko tijelo, nakon toga jak treningi kvalitetan san. Ali, ukoliko nemamo jasne ciljeve i karakter da istrajemo, sve to pada u vodu. Ni Rim nije izgradjen preko noći pa tako ne možemo ni mi sebe“, izjavio je Zimić.

Prvo mjesto na državnom prvenstvu u kategoriji Classic bodybuilding -180cm, zatim osvojeno prvo mjesto na Sarajevo Open i apsolutni pobjednik u Classic-u.

Zatim je uslijedilo drugo mjesto na takmičenju Kup Srbije, te na održanom Balkanskom prvenstvu u subotu Meldin je osvojio treće mjesto u svojoj kategoriji. Obzirom na veliku konkurenciju takmičara sa cijelog Balkana ovo je zavidan rezultat.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.