Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Memorijalni turnir za brata i sestru tragično stradale u avionskoj nesreći u Mostaru

memorijalni turnir – mostar 2

U znak sjećanja na tragično stradalih pet osoba u avionskoj nesreći među kojima je troje djece, koja se na današnji dan prošle godine dogodila kod Mostara, stotine mališana iz čitave regije u gradu na Neretvi sudjeluju u memorijalnim turnirima i oživljavaju sjećanja na Armana, Luku i Lanu, javlja Anadolu Agency (AA).

Memorijalni turnir u znak sjećanja na brata i sestru Luku i Lanu Lovrić, danas je otvoren u Arena Sport Centru, u organizaciji Nogometne škole HŠK Zrinjski i Plesnog kluba Zrinjski, čiji su članovi bili tragično preminuli brat i sestra Luka i Lana Lovrić.

Prilikom svečanosti otvaranja turnira, ocu Armana Hadžiomerovića, koji je stradao zajedno s Lukom i Lanom, uručena je nogometna lopta s potpisima djece iz NK Zrinjski.

„Godina dana je prošla nakon avionske nesreće u Mostaru koja je pogodila čitavu Bosnu i Hercegovinu. Sjećanja su i danas vrlo bolna. Bili smo danas na misi zadušnici za njih i na groblju zapalili svijeće. Jako je tužno i nikako nam ne izlaze iz glave“, kazao je Dragan Vrdoljak, trener Nogometne škole Zrinjski čiji je kapetan bio Luka Lovrić.

Na turniru sudjeluju uz HŠK Zrinjski, Leostars, HNK Brotnjo, Sport Talent, HNK Branitelj, NK Međugorje.

U isto vrijeme memorijalni turnir održava se u Sportskoj dvorani Sjeverni logor u znak sjećanja na člana Mostarske asocijacije sporta Armana Hadžiomerovića, ali i ostale osobe koji su stradale u tragičnoj avionskoj nesreći u Mostaru koja se dogodila 13. maja 2017. godine.

Prvi memorijalni turnir u futsalu “Armanov zagrljaj” održava se 12. i 13. maja u organizaciji Mostarske asocijacije sporta (MAS) i fondacije “Armanov zagrljaj” za uzrasnu kategoriju dječaci 2008. godište, te okuplja djecu iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

U avionskoj nesreći kod Mostara 13. maja 2017. godine smrtno je stradalo troje djece, a to su brat i sestra Luka i Lana Lovrić, Arman Hadžiomerović, te mladić Muhamed Sipović i pilot Ivan Karačić.