Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menadžerica Sabine Khem: Schumacher će jednog dana biti s nama

schumacher

Sabine Khem, menadžerica Michaela Schumachera, izjavila je da se nada kako će on uz bezrezervnu podršku i strpljenje jednog dana biti s nama, javlja Anadolu Agency (AA).

Sedmerostruki šampion Formule 1 u decembru 2013. godine pretrpio je teške povrede glave u nesreći na skijanju. Tek u septembru 2014., nakon što je probuđen iz medicinski izazvane kome, Schumacher je napustio bolnicu i oporavak nastavio u svom domu. Informacija o njegovom zdravstvenom stanju je malo, ali posljednje riječi Khem daju nadu da će se legendarni vozač zaista oporaviti.

“Michael je najuspješniji vozač u istoriji Formule 1, a ponekad je lijepo da se podsjetimo na to”, rekla je Khem na otvaranju izložbe o Schumacherovoj karijeri u njemačkom Marburgu i dodala:

“Naravno, on nije tu s nama i mnogo nam nedostaje. Znamo šta mu se dogodilo i tu ništa ne možemo promijeniti. Moramo to prihvatiti. Nadam se da će uz podršku i strpljenje jednog dana ponovo biti s nama.”

U novembeur prošle godine Jean Todt, predsjednik FIA, kazao je da se Schuamcher i dalje bori. Međutim, veliku zabrinutost kod Michaelovih fanova izazvao je nedavnom izjavom Luca di Montezemolo, bivši šef Ferrarija koji je rekao da Schumacherovo zdravlje nije dobro.