dvoransko prvenstvo

Mesud Pezer na čelu bh. tima za subotnju Balkanijadu u Istanbulu

pezer

Najbolje bh. atletičare predvodi balkanski rekorder u bacanju kugle Mesud Pezer

Nakon juniorske Balkanijade, na kojoj su bh. atletičari jučer osvojili dvije srebrene i jednu bronzanu medalju, u subotu, 16. februara, na Balkanskom seniorskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu (Turska) nastupit će i osam bh. atletičara i atletičarki.

Najbolje bh. atletičare predvodi balkanski rekorder u bacanju kugle Mesud Pezer, a u istoj će discipline nastupiti i Kemal Mešić. Ovog će puta izostati srednjeprugaši Amel Tuka i Abedin Mujezinović, od kojih se mogla očekivati medalja za bh. atletiku.

U subotu će još nastupiti: Jelena Gajić u trci na 800 metara, Alisa Bečić na 400 metara, Stefan Ćuković na 1500 metara, Maid Redžić u skoku uvis, Osman Junuzović u trci na 3000 metara te Sedin Heco u troskoku.

Vođa bh. tima je selektor muške selekcije Elvir Krehmić.

Podsjećamo, atletske nade Bosne i Hercegovine osvojile su tri medalje na jučer održanom Balkanskom dvoranskom juniorskom prvenstvu u Istanbulu.

Srebrena odličja osvojili su skakačica uvis Sara Lučić, koja je preskočila letvicu na visini od 175 centimrtara, te bacač kugle Nermin Štitkovac, koji je postigao dužinu od 18,51 metar. Bronzanu medalju osvojio je Belmin Mrkanović u trci na 3.000 metara. Mrkanović je ovu dionicu istrčao u vremenu 8:41.22.

Ostali bh. predstavnici ostvarili su sljedeće plasmane i rezultate: Jovan Rosić bio je peti na 800 metara s vremenom 1:55.62, a u istoj disciplini Aleksandar Ćirić zauzeo je 11. mjesto s vremenom 2:01.40; Hajrudin Vejzović u trci na 60 metara bio je šesti s 7.09 sekundi (u kvalifikacijama je zauzeo drugo mjesto u grupi s vremenom 7.06); Oleg Galić na 3.000 metara bio je sedmi s 9:25.26 minuta, kao i Aleksandra Roljić u trci na 800 metara, koju je istrčala za 2:14.02. Stefan Stanković u skoku udalj osvojio je deseto mjesto sa 6.59 metara.