Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Miami Heat bez najboljeg igrača savladao Boston u gostima i poveo u seriji

miami-heat-ss

Gosti s Floride odlično su otvorili utakmicu

Košarkaši Miami Heata poveli su 2:1 protiv Boston Celticsa u finalu doigravanja Istočne konferencije NBA lige, savladavši ih na njihovom parketu 109:103 u trećoj utakmici.

Miami je vodio tokom čitavog susreta, ali žilavi domaćin je uz pomoć publike stigao nadomak preokreta koji na kraju ipak nije mogao i kompletirati.

Gosti s Floride odlično su otvorili utakmicu, poveli 16:4, početkom druge četvrtine imali i najveću prednost od 26 razlike (46:20) te bili u potpunoj kontroli utakmice sve do dvije minute prije odlaska na odmor, kada je bilo 62:37. No, Boston je zatvorio prvo poluvrijeme serijom 10:0 kojom se primaknuo na 62:47,

U nastavku je i dalje smanjivao prednost Miamija sve do 2:40 minuta prije isteka vremena kada je Jaylen Brown pogodio tricu za 93:92.

U sljedećem napadu tricom za Miami odgovorio je Max Strus, potom je precizan bio i Bam Adebayo, a nakon što je i P.J. Tucker osvojenu loptu pretvorio u dva pogođena slobodna bacanja, Miami se na minutu prije kraja odvojio na komfornih 100:92 što je uspio i sačuvati.

Adebayo je predvodio Miami do ove važne pobjede s 31 košem, 10 skokova i šest asistencija, Strus je dodao 16 poena, dok su kod Celticsa najbolji bili Brown s 40 poena i devet skokova te Al Horford s 20 koševa i 14 skokova.

Četvrta utakmica igrat će se također u Bostonu u noći s ponedjeljka na utorak, a plasman u veliko finale izborit će ekipa koja prva ostvari četiri pobjede.

nba