NBA

Miami se vratio s -17 i povećao na 2:0 protiv Bostona u finalu Istočne konferencije

miami

Finiš susreta je bio tijesan

Miami Heat je dobio i drugu utakmicu finala Istočne konferencije, mada se u jednom trenutku sinoćnje utakmice činilo da će Boston Celticsi izjednačiti u seriji.

Ekipa trenera Brada Stevensa pred kraj prvog poluvremena je imala vodstvo od 17 poena (60:43), djelovalo je da Kelti drže sve konce meča u svojim rukama. Međutim, u trećoj četvrtini Miami je zaigrao mnogo agresivniju odbranu, polako topio minus i na koncu došao do preokreta.

Finiš susreta je bio tijesan, ali nakon što je Jaylen Brown bio neprecizan u šutu za tri poena kod prednosti Heata od 104:101 na deset sekundi prije kraja, Jimmy Butler je pospremio oba slobodna bacanja za konačnih 106:101 i vodstvo Miamija u seriji od 2-0.

U pobjedničkom sastavu čak šest igrača je upisalo dvocifren broj poena – Dragić (25), Adebayo (21), Robinson (18), Butler (14), Crowder (12) i Herro (11). Kod Celticsa je najefikasniji bio Kemba Walker (23).

Naredna utakmica finala Istoka igra se u noći između subote i nedjelje (2.30 sati po našem vremenu), večeras je na rasporedu prvi susret Lakersa i Nuggetsa u finalu Zapada (3 ujutro).

nba