Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mićanović: Najprije da osvojimo prvenstvo, pa ćemo vidjeti šta dalje

kk gradina srebrenik_mart2018_vlado

Košarkaši Gradine iz Srebrenika okončali su prvi dio prvenstva u A-1 ligi Federacije na prvom mjestu s 18 pobjeda i samo dva poraza.

U play-off za prvaka lige i plasman u Ligu 12 KS BiH startat će s prve pozicije i najveći su favoriti za konačnog pobjednika. No, još se ne zna hoće li Srebreničani, ako na kraju osvoje trofej, prihvatiti sudjelovanje u eliti bh. košarke.

Poučeni ranijim iskustvima ekipa koje su osvajale titulu, a potom odustajali od nastupa u najvišem rangu takmičenja, uvedena je kazna od 3.500 maraka za ekipe koje nakon osvajanja trofeja ne žele zbog materijalnih i drugih razloga igrati Ligu 12.

– Najprije da osvojimo prvenstvo A-1 lige, što je naša prevashodna ambicija, a onda ćemo vidjeti šta i kako dalje. Naravno, želimo igrati u najkvalitetnijoj ligi, ali prvo da završimo ono što smo započeli. O ostalom će odlučiti klupska uprava – kaže u razgovoru za Fenu trener Gradine Vladimir Mićanović.

Srebreničani u polufinalu play-offa igraju protiv iznenađenja prvenstva, ekipe Travnik Bosna Toursa, koja je izborila četvrtu poziciju i mjesto u doigravanju za prvaka.

– Travničani su zasluženo ušli u play-off. Nadamo se prolasku u finale, ali moramo biti oprezni, jer smo jedan od dva poraza u prvenstvu doživjeli upravo protiv ove ekipe (85:82) – navodi trener Gradine.

Drugi polufinalni par play-offa čine Radnički iz Goražda i zenički Čelik.

Koga Mićanović želi u finalu?

– Blagu prednost dajem Radničkom, jer u ovoj ligi domaći teren predstavlja veliku prednost. S obzirom da se igra do dvije pobjede, mi ćemo imati prednost i protiv Travnika BT i u finalu. Cijelo prvenstvo smo igrali da osvojimo trofej, tako da se nadam da ćemo u konačnici slaviti bez obzira ko bude protivnik – zaključio je Mićanović.

Utakmica Gradina Srebrenik – Travnik Bosna Tours igra se u subotu od 18.30 sati.