Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Formula 1

Mick Schumacher nakon nesreće: Osjećam se dobro

mick ss (1)

Schumacher je prebačen u obližnju bolnicu na dodatne pretrage kako bi bilo potvrđeno da snažan udarac nije ostavio nikakve fizičke posljedice

Mick Schumacher javio se na Instagramu svojim navijačima nakon pregleda u bolnici, u kojoj je završio poslije strašnog sudara tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Saudijske Arabije. Sin sedmerostrukog svjetskog prvaka F1 i vozač Haasa osjeća se dobro.

Podsjetimo, nekoliko prije kraja drugog dijela kvalifikacija Schumacher je izgubio kontrolu nad stražnjim dijelom svog bolida i zabio se u ogradu. Vozilo hitne pomoći stiglo je na mjesto nesreće i mladi Nijemac je brzo izvučen iz bolida. Bio je pri svijesti kad su ga prevozili u medicinski centar.

Ondje nisu utvrđene vanjske povrede, no Schumacher je prebačen u obližnju bolnicu na dodatne pretrage kako bi bilo potvrđeno da snažan udarac nije ostavio nikakve fizičke posljedice. Propustit će nedjeljnu utrku, no potvrdio je da se osjeća dobro objavom na Instagramu.

“Pozdrav svima, samo sam želio reći da sam dobro. Hvala vam na lijepim porukama”, napisao je Schumacher, dodao da je bolid dobro radio i poručio da će se nakon ovog vratiti još jači.