Mihajlo Čeprkalo i Amina Kajtaz idu na Olimpijadu u Rio

amina kajtaz

Mihajlo Čeprkalo, sedamnaestogišnjak iz Banjaluke, član plivačkog kluba 22. april predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama koje se u avgustu održavaju u brazilskom Rio De Janeiru, javlja Anadolu Agency (AA).

U izjavi za AA je potvrdio da je danas u popodnevnim časovima primio zvanično pismo od FINA-e da je učesnik ovogodišnje Olimpijade.

“Još se nisu utisci slegli. Presrećan sam i potrudiću se da ispunim očekivanja, daću sve od sebe da se pokažem u što boljem svjetlu”, kazao je Čeprkalo.

Za ovo takmičenje priprema se od početka godine, u punom je treningu.

Mihajlo Čeprkalo, sedamnaestogodišnjak iz Banjaluke, član Pli

“Ako nastavim ovako do Olimpijade mislim da će to ispasti jako dobro”, kazao je Čeprkalo.

Ovaj mladi plivač prethodno isplivao je dvije B norme, na Svjetskom prvenstvu u Kazanju 1.500 metara preplivao je za 15 minuta i 26 sekundi, a drugu B normu ostvario je u Tbilisiju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih gdje je 400 metara slobodnim stilom preplivao za tri minute i 55 sekundi.

BiH će na Olimpijadi u Riju predstavljati i Amina Kajtaz (1996) iz Mostara, potvrdili su iz Olimpijskog komiteta BiH. Članica Plivačkog kluba Velež iz Mostara se takmiči u disciplini 100m delfin.

Bosnu i Hercegovinu u Rio de Janeiru predstavljat će atletičari Amel Tuka, Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer i Lucia Kimani, teniser Damir Džumhur, judistkinja Larisa Cerić, streljačica Tatjana Đekanović, te plivači Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo.