Uspjeh Amerikanke

Mikaela Shiffrin prvi put osvojila mali Kristalni globus u superveleslalomu

sifrin

Shiffrin je danas u superveleslalomu bila četvrta, kao i Austrijanka Nicole Schmidhofer, koja je na kraju u poretku skijašica u superveleslalomu zauzela drugo mjesto

Njemica Viktoria Rebensburg pobjednica je superveleslaloma kojeg su skijašice u četvrtak vozile na završnici Svjetskog klupa u Soldeu, dok je mali Kristalni globus u toj disciplini prvi put u karijeri osvojila Amerikanka Mikaela Shiffrin.

Rebensburg je bila najbrža s vremenom 1:23.91, drugo je mjesto sa 15 stotinki zaostatka zauzela Austrijanka Tamara Tippler (1:24.06), a treća je Talijanka Federica Brignone sa 34 stotinke zaostatka (1:24.25).

Shiffrin je danas u superveleslalomu bila četvrta, kao i Austrijanka Nicole Schmidhofer, koja je na kraju u poretku skijašica u superveleslalomu zauzela drugo mjesto, javila je Hina.

Amerikanka je prije završnice bila vodeća u poretku skijašica u superveleslalomu sa 300 bodova, a današnje četvrto mjesto joj je donijelo 50 bodova zahvaljujući čemu je postala nedostižna za Schmidhofer koja je prije ove utrke imala 253 boda i također danas osvojila 50 bodova.

Tina Weirather iz Lihtenštajna, koja je prije današnje utrke bila drugoplasirana u poretku skijašica u superveleslalomu sa 268 bodova, nije uspjela završiti utrku u Soldeu.

Shiffrin je osim ovog malog Kristalnog globusa već ranije osigurala mali Kristalni globus u slalomu, kao i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.