Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miličević preuzeo funkciju od Tahirovića, raspisan konkurs za selektora

enid_tahirovic

Rukometni savez Bosne i Hercegovine raspisao je konkurs za selektora muške rukometne reprezentacije. Svi koji imaju ambiciju naslijediti Dragana Markovića na klupi bh. rukometaša na konkurs, koji je objavljen danas, mogu se prijaviti od srijede, 20. jula u ponoć, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim zakonskih uslova svaki kandidat mora ispunjavati i sljedeće uslove koje je postavio RS BiH: da posjeduje najmanje zvanje višeg rukometnog trenera, zapažene rezultate u stručnom i odgojnom radu sa vrhunskim ekipama, govori jedan od službenih jezika EHF-a i IHF-a, ima zapažene rezultate sa ekipama na međunarodnoj sceni, te da je spreman da zastupa razvoj sporta u BiH.

Odluku o raspisivanju konkursa donijelo je Predsjedništvo RS BiH koje je u utorak održalo sjednicu u Sarajevu.

„Predsjedništvo je donijelo odluku da se prilikom izbora novog selektora poštuju procedure. Raspisali smo konkurs nakon čega će Stručna komisija razmotriti sve prijave koje dođu. Zatim će predložiti ime kandidata za selektora, a onda će Predsjedništvo imenovati novog selektora. Dogovorili smo se da cijelu ovu proceduru što brže okončamo kako bi novi selektor bh. tima ima dovoljno vremena da izvrši sve neophodne pripremne radnje pred start kvalifikacija za EURO 2018 u novembru ove godine. Nadam se da ćemo do kraja jula imati ime novog selektora“, kazao je Enid Tahirović, potpredsjednik RS BiH.

Osim odluke o konkursu Predsjedništvo je jučer izvršilo rotaciju, pa je tako ulogu predsjednika od Tahirovića preuzeo Zdravko Miličević koji će narednih 16 mjeseci biti prvi čovjek RS BiH.