Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Milwaukee Bucksi nakon 50 godina uzeli “prsten”

bucks (1)

Uz 50 koševa Giannis je uhvatio 14 skokova, imao dvije asistencije i čak pet blokada

Milwaukee Bucksi postali su NBA prvaci nakon okruglo 50 godina. Giannis Antetokounmpo je u šestoj utakmici finala simbolično zabio tačno 50 koševa i donio im pobjedu 105:98 za konačnih 4:2 protiv Phoenix Sunsa.

Greek Freak odigrao je u najvećoj utakmici karijere najbolju partiju karijere. Do 50 koševa stigao je uz šut 16/25 (trice 1/3), ali i nevjerovatnih 17 od 19 slobodnih bacanja, koja su mu često bila boljka. Ovaj put ih je pogađao impresivnom smirenošću, a drugo je promašio tek u posljednjim sekundama, kada je sve bilo riješeno, možda čak i namjerno da ne bi poremetio savršeno prigodni okrugli učinak.

Uz 50 koševa Giannis je uhvatio 14 skokova, imao dvije asistencije i čak pet blokada. Khris Middleton zabio je 17 koševa, Bobby Portis 16, a Jrue Holiday je uz tradicionalno izvrsnu obranu ostao koračić od triple-doublea s 12 koševa, 11 asistencija i devet skokova.

Chris Paul s 26 koševa je predvodio Sunse, a Devin Booker ubacio je 19, ali uz svih sedam promašenih trica i šest izgubljenih lopti.

Antetokounmpo je proglašen MVP-jem finala, što je uz upravo osvojeni prsten najvrednija nagrada u već vrlo uspješnoj karijeri iako mu je tek 26 godina. Greek Freak već je dvaput bio MVP regularnog dijela sezone, dobivao je nagrade za igrača koji je najviše napredovao i najboljeg defenzivca, pet puta je bio All-Star, pet puta u jednoj od tri najbolje petorke lige i triput u jednoj od dvije najbolje odbrambene.

Sunsi su poveli u finalu 2:0, ali Bucksi su zasluženo dobili iduće četiri. Sunsima je ovo bio prvi nastup u finalu od 1993., a još nikad nisu bili prvaci.

Baza njihove ekipe još je mlada i imat će priliku kroz karijeru opet napasti titulu, ali 36-godišnji Chris Paul propustio je možda i posljednju šansu da se okiti šampionskim prstenom.