Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slovenski borac

Miran Fabjan, čovjek koji je nokautirao Spahovića: Islam mi je spasio život

miran fabjan
Foto: FNC

Otkad sam to počeo raditi, sve je krenulo nabolje. Privatan život, imam odličnu djevojku, odnos s djecom mi je vrhunski, treninzi… rekao je on

Slovenski borac Miran Fabjan pobijedio je sinoć bh. predstavnika Tomislava Spahovića u glavnoj borbi borilačkog spektakla FNC-14 u Sarajevu, a nakon toga se zahvalio Bogu.

-Allah me vratio u život, Allah me vratio u meč. Elhamdulilah – rekao je između ostalog Fabjan.

Inače, Fabjan se mješovitim borilačkim vještinama priključio iz kikboksinga i muaj taja.

Međutim, ima životnu priču koja je puna dramaturgija, iskušenja, poraza, ali i pobjeda.

Naime, kad se počeo baviti slobodnom borbom, bio je u crnom razdoblju života, depresija, droga, kokain…

Išao je dva puta sedmično u teretanu, doduše, radio je na sebi, izbacivao iz sistema “otrov”. Mislio je kako će mu to pomoći.

-Misliš da je to dobro, da se čistiš, da radiš na sebi, ali “onda opet “udaraš” i opet si u gov**ma – rekao je Fabjan u Podcast inkubatoru.

Ispričao je da je tada razmišljao i da okonča svoj život, jer nije ima izlaza.

-Rastao sam se sa suprugom, ne mogu opisati koliko je strašan taj period bio. Nisam imao m*da da se ubijem i rekao sam si da moram živjeti.

Počeo sam sve mijenjati, razgovarao sam s Dževadom Poturkom, on mi je približio islam kojeg prakticiram posljednjih godina, idem u džamiju i molim se pet puta dnevno. Otkad sam to počeo raditi, sve je krenulo nabolje. Privatan život, imam odličnu djevojku, odnos s djecom mi je vrhunski, treninzi… – ispričao je Fabjan.