Mirka otkrila kako ju je Roger Federer osvojio

roger-federer-i-mirka123

Ovih dana navršava se 15 godina od kako su Roger i Mirka Federer zajedno. Najpoznatiji sportski par iz Švicarske svoju ljubavnu priču počeo je tokom Olimpijskih igara u Sydneyu 2000. godine.

Roger Federer je tada poražen u polufinalu od Tommyja Haasa iz Njemačke, kasnije je ostao i bez bronzane medalje.

federer134

Miroslava – Mirka Vavrinec, takođe je kao teniserka učestvovala na turniru, ali je ispala već u drugom kolu.

Iako su se njih dvoje upoznali 1997. godine tokom jednog turnira u Švicarskoj do Sydneya se nisu družili. A, tada je Rodger napravio prvi korak.

https://www.youtube.com/watch?v=DCnuD0MVAEQ

“Roger se tokom Olimpijskih igara trudio da što češće bude u mojoj blizini. Nisam znala zašto se mota oko mene i zašto želi tako često da priča sa mnom. Onda, na kraju turnira, on me je poljubio”, ispričala je Mirka detalje sa početka njihove veze.

Roger_Federer_wife_babies12

Roger nije bio tip muškarca koji voli da mijenja partnerice. Prema izvorima bliskim igraču, on je prethodno samo jednom bio u vezi, a imao je mnogo poteškoća da izađe iz veze sa djevojkom s kojom se u međuvremenu i vjerio.

Mirka i Roger su se poslije devet godina zabavljanja vjenčali u aprilu 2009. godine, zatim su rođeni njihovi prvi blizanci, kćerke Myla i Charlene u avgustu iste godine, a 6. maja 2014. godine dobili su drugi par blizanaca, dječake Lea i Lennyja.

mirka134

Mirka i Roger su jedan od rijetkih sportskih parova o čijem se privatnom životu malo zna, a još manje ima skandala. Jedan od razloga je i što su njih dvoje stalno zajedno.

“Mirka ne želi da ostane daleko od mene, a i ja takođe ne želim da sam udaljen od nje previše. Godišnje nismo zajedno možda nedjelju ili dvije. Nevjerovatno je koliko se ona žrtvuje kako bi bila stalno uz mene. Bez nje, sve je komplikovanije”, rekao je Roger.