Mirko Alilović rekao zbogom Hrvatskoj i poslao poruku

alilovic
FOTO: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Češkom 28-27 (16-10) oprostila se od ovogodišnjeg Evropskog prvenstva osvojivši peto mjesto.

Svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrali su Mirko Alilović, Ivan Čupić, Denis Buntić i Igor Vori.

– Nakon utakmice s Francuskom je bilo teško. Još je gore sada. Možemo samo žaliti za prvom propuštenom prilikom u Splitu, pa onda u Zagrebu. Nisu se stvari poklopile onako kako smo htjeli, ali ništa. Treba čestitati momcima, dignuti glavu. Dobili smo ovo sada, iako ništa baš ne znači previše… – prvo je što je rekao Mirko Alilović za Sportske novosti.

Jedno se sada ne spominje, a spominjali ste cijelo vrijeme. Svi u taboru izabrane vrste, to su navijači. Onda vam neko od njih kamenuje kuću na moru… U redu, to je izdvojeno djelo pojedinca ili više njih i nema veze s navijačima… Tu smo međutim ‘otvorili’ Alilovića.

– Sad ću biti iskren. Ja sam prije ovog EP razgovarao s Linom i rekao sam mu da je ovo moja definitivno zadnja akcija.

Definitivno?

– Da, i nema to veze s kućom, ni sa čim. Mislim da mi neke stvari u životu ne trebaju – otpočeo je malo pomnije obrazlagati Alilović svoju odluku koja jest iznenađenje. U sljedećim rečenicama je ipak potvrdio kako ga je kamenovanje kuće pogodilo. Uostalom, koga ne bi, ako ćemo iskreno

– Šta je sljedeće, ja ne znam. Ali… baš to što se meni eto dogodilo je bilo… Preružno. Na osnovu ničega da se tako razbija kuća koja čak naposlijetku ako ćemo o tomu i nije moja, već od punice. Ne trebaju mi takve stvari u životu. Nije sportski, nije fer, nije korektno. U 11 godina sam tu bio, ostavio, dao sve što sam mogao, donio medalja koliko sam mogao.