Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mirko Filipović suspendovan zbog dopinga

mirko filipovic

Nakon što je hrvatski borac Mirko Filipovića prije dva dana objavio kraj karijere, danas je stigao šokantni odgovor Američke Antidopinške Agencije (USADA). Oni su obavijestili Filipovića i organzaciju UFC da je njegov meč s Anthonyjem Hamiltonom otkazan zbog sumnje u potencijalno kršenje antidopinških pravila.

“UFC objavljuje da je zakazani meč između Mirka Cro Copa i Anthonyja Hamiltona u Seulu u Južnoj Koreji otkazan. Američka antidopinška agencija (USADA) obavijestila Mirka Filipovića i UFC da je privremeno suspendovan zbog moguće zloupotrebe pravila antidopinške agencije. USADA, nezavisno tijelo koje provodi antidopinšku politiku, pobrinut će se oko rezultata i odrediti posljedice u slučaju Cro Copa. Dodatne informacije bit će pravovremeno objavljene”, stoji u saopštenju UFC-a, prenosi Jutarnji list.

http://www.ufc.com/news/UFC-Statement-on-Mirko-Cro-Cop.

Iako nije tajna da je Cro Cop primao lijekove te veliku količinu raznih koktela i krvnih plazmi. u svrhu što bolje pripreme za meč s Hamiltonom, trenutno nema informacija kada je testiran, na šta je ‘pao’ i kako je uopšte ‘pao’. Kako god, dok se ne rasvjetle pojedinosti, ovo će ostati prvi zabilježeni slučaj suspenzije jednog borca otkad je UFC uz asistenciju USADA-e uveo novu, strožu politiku borbe protiv doopinga.

Filipovićevog komentara zasad nema.