Mirnesa Bektaš osvojila bronzanu medalju u Rotterdamu

mirnesa

Članica UNiverzitetskog karate kluba “Bosna” Mirnesa Bektaš ovog je vikenda nastupala na Karate1 Premier League – Rotterdam 2018, bodovnom takmičenju za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, koje se održava u Holandiji.

Mirnesa je nastupala u kategoriji borbe seniorke +68 kg. U prvom krugu Mirnesa Bektaš pobijedila je Pillant Aurore (Francuska) rezultatom 2:0, da bi u drugom krugu izgubila od Abbasali Hamideh (Iran), koja je 6. na Svjetskoj rang listi.

Zahvaljujući dolasku do finala predstavnice Irana, Mirnesi se ukazala prilika da dodje do medalje kroz repasaž što je na kraju i učinila.

U repasažu, Mirnesa je u prvoj borbi pobijedila Hanu Antunović (Švedska) rezultatom 1:0.

Druga Mirnesina borba je bila protiv Marie Garcia Torres (Španija) koju je također Mirnesa riješila u svoju korist. U odlučujučoj borbi za treće mjesto Mirnesa je pobijedila predstavnicu Francuske Anne Laure Florentin, inače 3. na Svjetskoj rang listi u kategoriji borbe seniorke +68 kg.

Ova medalja će donijeti Mirnesi napredak na Svjetskoj rang listi i značajne bodove za ispunjenje norme za Olimpijske igre u Tokiju 2020.godine.