Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mirza Alispahić predsjednik Upravnog odbora RK Bosna

bosna-press45

Rukometni klub Bosna danas je na pres-konferenciji predstavio novog predsjednika i potpredsjednika Upravnog odbora.

Po riječima predsjednika Skupštine RK Bosna Gordana Muzurovića, funkcije v.d. predsjednika i potpredsjednika UO, do održavanja Skupštine, obavljat će Mirza Alispahić i Adnan Branković.

– Zahvaljujući ljudima u Upravi i igračima, RK Bosna je opstao. U narendom periodu, do kraja ove godine, planiramo finansijski konsolidovati klub, kako bi uspio postići zacrtane ciljeve, a to su pozicije koje vode u SEHA ligi i “Evropu”. Izražavam zahvalnost našim igračima koji su potisnuli svoj finansijski interes i kad je bilo najpotrebnije odigrali neke vrhunske utakmice i pokazali kako se nosi dres Bosne – kazao je Alipsahić.

On je pozvao Grad Sarajevo i nadležne institucije da RK Bosna prepoznaju kao brend i da zajedno s upravom “pokušaju da klub vrate tamo gdje pripada”.

Branković je kazao da će nakon finansijske konsolidacije sljedeća faza biti razvoj kluba, a primarni cilj će biti vraćenje rukometne akademije, te publike i navijača u dvorane.

– Za dvije godine nadamo se da će RK Bosna zasjatu u punom sjaju i da će se SEHA liga igrati i u Sarajevu, te da će dvorane biti pune kao nekada – kazao je Branković.

Uprava RK Bosna ocijenila je da je novi trener Adem Bašić opravdao povjerenje, da je početak sezone krenuo veoma uspješno, te da će Bosna ove godine zasigurno ostvariti zacrtani cilj, a to je borba za vrh tabele, odnosno plasman među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi BiH.