Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mirza Bašić izdržao 91 minutu protiv Novaka Đokovića

mirza_basic333

Mirza Bašić je u prvom kolu Mastersa u Torontu poražen od desetog tenisera svijeta Novaka Đokovića rezultatom 2:0 po setovima.

Bilo je 6:3 i 7:6 u njihovom prvom međusobnom susretu, a meč je trajao sat i 31 minutu.

Inače, Đoković je trebao igrati protiv Heon Chunga, ali je teniser iz Južne Koreje predao meč, a tada je uskočio “lucky loser” Mirza Bašić.

Početak meča protekao je u izjednačenoj igri oba tenisera, a vrijedi istaknuti i odličnu igru Bašića sa osnovne linije.

Ipak odlučujući detalj iz prvog seta koji je trajao 35 minuta desio se u šestom gejmu kada Đoković pravi brejk, poveo 4:2.

Do kraja prvog seta sačuvao je svoj servis i poveo 1:0.

U drugom setu ponovo dobro je počeo Bašić. Vrijedi istaknuti da je naš teniser u nekoliko navrata odlično pogađao , ali je presudilo iskustvo tenisera iz Srbije, koji je pogađao kada je bilo najpotrebnije.

Đoković pravi brejk u drugom setu u sedmom gejmu za vodstvo od 4:3 nakon greške našeg tenisera.

U narednom gejmu Bašić je uzvratio brejkom i izjednačio na 4:4. Posebno je impresivan bio bekhend koji je Đoković samo pogledom ispratio.

Uslijedio je veliki preokret u meču, a Bašić je prosto letio terenom i poveo 5:4. Ipak danak neiskustva Bašić je pokazao u desetom gejmu kada Đoković pravi novi brejk nakon velike greške našeg tenisera, koji je čist poen poslao u aut.

Đoković je servirao za meč, ali Bašić ponovo igra odlično i uzvraća brejkom. Pobjednik se riješio u taj brejku, gdje je prisebniji bio Đoković.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Petera Polanskog.