Ostali sportovi

Teniski klub Elliptic

Mirza Bašić pobjednik teniskog turnira u Kiseljaku

03/08/2020

Bašić je u finalu svladao Tomislava Brkića koji je prethodno u borbi za finale svladao Nermana Fatića, dok je Bašić do finala došao pobjedom protiv Aldina Šetkića

Mirza Bašić pobjednik je egzibicijskog teniskog turnira “Kiseljak open 2020. By Davis cup team BiH” kojeg je u Kiseljaku organizirao Teniski klub Elliptic.

Bašić je u finalu svladao Tomislava Brkića koji je prethodno u borbi za finale svladao Nermana Fatića, dok je Bašić do finala došao pobjedom protiv Aldina Šetkića, saopćeno je iz Teniskog kluba Elliptic.

Na svečanosti zatvaranja turnira, nakon dodijeljenih pehara, obojica su zahvalili organizatorima na prilici da u teškom vremenu za tenis dobiju priliku igrati kvalitetne mečeve.

Nakon 20 godina kontinuiranog održavanja “Kiseljak open” teniskog turnira, od kojih zadnjih deset godina pod patronatom ITF-a (Međunarodne teniske asocijacije), ove godine zbog globalne borbe protiv pandemije korona virusa teniski klub Elliptic je bio primoran otkazati ITF Futures turnir koji je prošle godine dosegao nagradni fond vrijednosti 25.000 dolara.

Direktor turnira Robert Biletić zahvalio je svim igračima koji su kroz pet dana publici u Kiseljaku priuštili odličan tenis, a posebno Davis cup reprezentativcima kao i selektoru Zoranu Zrniću koji je prisustvovao svečanosti zatvaranja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.