Mirza Pramenković očekuje medalju na SP u Dablinu

mirza_pramenkovic

Mladi bosanskohercegovački borac Mirza Pramenković naredne sedmice putuje u Dublin, u kojem će kao naš jedini predstavnik, od 27. augusta do 3. septembram učestovati na Svjetskom (WAKO) juniorskom prvenstvu u kik boksu, a nastupit će u teškoj kategoriji do 90 kg.

Uoči odlaska u Irsku mladi i perspektivni sportista, zajedno sa trenerom Kerimom Vranešićem održao je pres-konferenciji na kojoj je govorio o pripremama i očekivanjima na ovom prvenstvu, a koje će biti njegov najvažniji nastup u dosadašnjoj kratkoj, ali uspješnoj sportskoj karijeri.

– Tokom dvoipomjesečnih priprema obavio sam najteže i najzahtjevnije treninge i spremno odlazim u Dablin. Svjetsko prvenstvo je jedna nova dimenzija, poseban izazov u mojoj karijeri. Konkurencija će biti mnogobrojna i jaka, svi supranici dolaze maksimalno spremni. Očekujem medalju, ali se ništa ne može obećati. Ono što mogu obećati je da ću dati i više od svojih mogućnosti. Nadam se zlatnoj medalji – kazao je Pramenković.

Trener Kerim Vranešić je zadovoljan zalaganjem Pramenkovića tokom priprema i također očekuje dobar rezultat.

– Iza nas su naporni treninzi na kojim je Mirza davao maksimum. Jasno se vidjelo da ima cilj da na SP našoj državi donese zlatno odličje. Smatram da je i više nego spreman da odoli svim izazovima koji ga čekaju u Dablinu – kazao je Vranešić.

Osamneseogodišnji borac u karijeri je osvojio 10-ak zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima i turnirima, dvostruki je prvak BiH, a posljednji veliki uspjeh ostvario je na Balkanskom prvenstvu na kojem je osvojio drugu titulu.