Ostali sportovi

"Sam protiv svih"

Mirza Teletović podnio ostavku na mjesto predsjednika Košarkaškog saveza BiH

08/06/2022

"Ponosan sam na svoj angažman u KS BiH jer smo uradili mnogo stvari da poboljšamo uslove za sve naše selekcije"

Nakon što je selektor košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić podnio ostavku, to je danas učinio i predsjednik Košarkaškog saveza Mirza Teletović.

“U životu sam naučio da se sve situacije mogu riješiti kada postoji volja i želja za dogovorom, za kompromisom, ali kada se nađete u situaciji da ne možeš biti sam protiv svih, odnosno da su ti vezane ruke u donošenju odluka, onda je jedino logično podnijeti ostavku.

Ponosan sam na svoj angažman u KS BiH jer smo uradili mnogo stvari da poboljšamo uslove za sve naše selekcije, što je na kraju rezultiralo sjajnim rezultatima, ali došlo je vrijeme da se stavi ‘tačka na i’ jer kao čovjek, prije svega, a tek onda sportista, ne želim biti dio nečega gdje se obećano ne može ili ne želi ispuniti”, objavio je Teletović.

Ranije danas se oglasio i generalni sekretar KSBiH Amer Čolan koji je rekao kako su iznenađeni potezom Bosnića.

– Moram priznati da smo iznenađeni ovim potezom. Istina je da postoji dug prema selektoru za prvi kvartal 2022. Sve obaveze iz prethodnih godina su uredno isplaćene selektoru, zaključno sa 31. decembrom 2021. godine, kao i nagrada za plasman na Evropsko prvenstvo. I to isključivo selektoru. Cjelokupna bh. javnost je upoznata s tim da KSBiH zaista čini sve kako bi osigurao najbolje moguće uslove za sve selekcije, uključujući i one najmlađe. Da nismo dosad to uradili, sigurno ne bismo ni imali rezultate koje u posljednje vrijeme ostvarujemo. Borimo se na sve načine, vratili smo veliki broj dugova, što nije bilo lako. Selektor je upoznat s tim, stoga sam lično šokiran njegovom odlukom. U svakom slučaju, uskoro bi trebao zasjedati Upravni odbor Saveza i izjasniti se po pitanju zahtjeva selektora Vedrana Bosnića, poručio je Čolan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.