Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mlade bh. košarkašice večeras protiv Turske

kosarkasice u181 lojo

Ženska košarkaška U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će se sastati sa selekcijom Turske u prvom od dva trening meča koje će izabranice selektorice Mare Lakić-Brčaninović odigrati s ovom selekcijom.

Nakon što su zauzele treće mjesto na seniorskom turniru u Skoplju prošle sedmice, mlade bh. košarkašice večeras će odmjeriti snage sa selekcijom Turske, u okviru priprema za evropsko prvenstvo koje ih narednog mjeseca očekuje u Portugalu.

Iako su iz tabora naše reprezentacije najavili da rezultat neće biti primaran u susretu s Turkinjama, potajno priželjkuju pobjedu.

– Iza nas je zanimljiv turnir u Makedoniji, na kome smo odmjerili snage s iskusnijim rivalima. Po povratku u Sarajevo dosta smo radili kako bismo ispravili greške koje smo pravili na utakmicama u Skoplju, te će večeras biti prava prilika da vidimo koliko smo napredovale. Trening mečevi s Turkinjama dolaze nam u pravom trenutku i mislim da su nam u ovoj fazi priprema baš rival po mjeri – referiše mlada bh. reprezentativka Milina Mišeljić.

Ističe da će ostaviti srce na terenu i boriti se timski za svaku loptu.

– Taj timski duh je i naše najjače oružje – dodaje.

Turkinje su također učesnice EP-a i s obzirom na to da postoji mogućnost da se s njima sastanu u Portugalu iz tabora bh. tima ističu da ne žele da otkrivaju “sve karte”.

Utakmica između U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske zakazana je za večeras od 18 sati na Ilidži, a drugi meč na programu je sutra u istom terminu, saopćeno je iz KSBiH.