Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mlade košarkašice BiH igraju drugi meč s Hrvatskom

kosarkasice u20 bih2

Ženska košarkaška U-20 reprezentacija BiH večeras protiv odgovarajuće selekcije Hrvatske završava ciklus pripremnih utakmica pred odlazak na evropsko prvenstvo A-divizije u Portugalu.

Izabranice Mare Lakić-Brčaninović sinoć su pobijedile Hrvatsku 78:53 u možda najboljoj utakmici od početka priprema. Raspoložena je bila Melisa Brčaninović koja je postigla 33 poena uz 10 skokova, a istakle su se i Anđela Delić sa 15 i Nikolina Delić sa 12 poena.

– Večeras s Hrvaticama u 17 sati igramo drugu utakmicu, ujedno i posljednju pred odlazak u Portugal. Nakon priprema na Mrakovici, Tuzli i Sarajevu mogu reći da smo podigli formu i sa više optimizma putujemo na evropsko prvenstvo gdje nam je cilj ostati u A-diviziji – izjavila je za Fenu selektor bh.tima Mara Lakić-Brčaninović.

Mlada reprezentacija BiH u pripremnom razdoblju odigrala je pet utakmica. Pobijedile su Crnu Goru i Sloveniju, od kojih su po jednom i poražene, te sinoć Hrvatsku.

BiH reprezentacije 6. jula u večernjim satima putuje u Istanbul, odakle će dan kasnije otputovati na EP u Portugal.

Prvi susret na EP-u bh. djevojke odigrat će 9. jula protiv Portugala, dan kasnije igraju s Poljskom, a 12. jula grupnu fazu takmičenja završavaju protiv Španije.