Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi bh. atletičari na Balkanskom prvenstvu

atletika bih333

Atletičarke i atletičari do 18 godina, članovi atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine jučer su otputovali na Balkansko prvenstvo u Tursku.

Nakon što su Albanci a zatim i Rumuni otkazali domaćinstvo tog takmičenja, mladi sportisti će imati priliku takmičiti se na Olimpijskom stadionu “Ataturk” u Istanbulu.

– Atletski savez Turske uložio je izvanredne napore i uspjeli su uz pomoć vlasti u Istanbulu organizirati takmičenje za mlade atletičare i atletičarke. Ovo je primjer implementacije najvećih vrijednosti koje svi dijelimo u atletskoj porodici – prijateljstvo, saradnja i podrška u teškim vremenima – navodi se u najavi takmičenja na portalu Asocijacije balkanskih atletskih federacija (ABAF).

U Tursku je otputovao 18 atleta koji će se danas boriti za najsjajnija odličja. Po mišljenju selektora, najviše šansi za visok plasman imaju Nermin Štitkovac (kugla i disk), Aleksandra Roljić i Katarina Lemez (800m), Sara Lučić (skoku u vis). Uz njih su otputovali: Milica Bošnjak (100m), Tina Bošnjak (koplje), Slađana Jagodić (skok u vis), Stefan Stanković (dalj), Anes Šabić (400m), Ajla Bašić (kladivo), Binasa Memić (kugla), Tarik Hadžajlić (skok u vis), Anja Čolaković (troskok), Harun Karahmet (110m pr), Lejla Vrcić (disk), Nikola Petrović (3000m), Mirko Cvijić (800m) i Kosta Ivičić (koplje), saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

Vođa delegacije je potpredsjednik Atletskog saveza BiH Goran Bošnjak, lider tima Mensur Vrcić, a u stručnom štabu se još nalaze treneri Neđo Đurović, Halim Jašarević i Zoran Radinović.