Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi bh. košarkaši dat će sve od sebe da se u BiH vrate s medaljom

juniori-kosarka-bih3

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine poručuju kako će igrati maksimalno posvećeno i na najvišem mogućem nivou kako bi u današnjoj utakmici za treće mjesto na Evropskom košarkaškom prvenstvu “A” divizije, koje se igra u grčkom Volosu, pobijedili selekciju Litvanije i donijeli medalju u domovinu.

– Turke smo „imali u šaci“ –

Reprezentativac Enis Memić, nakon sinoćnjeg poraza BiH od Turske 77:82 u polufinalu Evropskog košarkaškog prvenstva, za Anadolu Agency (AA) je kazao da je mladim bh. košarkašima žao što nisu uspjeli da se plasiraju u finale ovog takmičenja i još jednom obraduju cijelu naciju u BiH.

“Jednostavno ne znam šta da kažem nakon ovog što se desilo na toj utakmici. Imali smo ih u šaci i bili smo na pragu pobjede ali desilo se to što se desilo”, rekao je Memić.

Naglasio je da su on i njegove kolege svim srcem željeli i očekivali da će ljude u BiH obradovati plasmanom u finale Evropskog prvenstva.

“To se nažalost nije desilo. Žao nam je što smo razočarali ljude u Bosni i Hercegovini. Ali pokušali smo sve da pobijedimo i da obradujemo sve ljude u našoj zemlji”, istakao je Memić.

Poručio je kako će u utakmici za treće mjesto pokušati da se domognu medalje i da se u domovinu ipak vrate sa peharom.

“Dat ćemo sve od sebe da popravimo utisak i da pobijedimo u utakmici za treće mjesto. Zadnja je utakmica i upravo se borimo za medalju, sve ćemo dati od sebe, igrat ćemo požrtvovano i ostaviti srce na terenu da osvojimo medalju. Ako treba da nas hitna odveze sa terena samo da uzmemo tu medalju i vratimo se u BiH”, kazao je Memić.

– Presudili šutevi u zadnjoj četvrtini –

Reprezentativac Fahrudin Manjgafić je za Anadolu Agency izjavio da su u utakmici protiv Turske učinili sve i pokušali da dođu do pobjede.

“Osjećamo se nekako razočarano zbog poraza od Turske u polufinalu jer smo sigurno bolja ekipa od njih. Pogodili su neke važne šuteve u zadnjoj četvrtini i to je presudilo u toj utakmici”, smatra Manjgafić.

Istakao je da će u utakmici protiv Litvanije pokušati da ostvare pobjedu.

“Sigurno nas čeka velika borba protiv Litvanije jer se radi o dobrom timu. Ne odustajemo od borbe za medalju. Pružit ćemo najbolju moguću partiju i da napokon donesemo medalju u BiH”, tvrdio je Manjgafić.

Košarkaši BiH za bronzanu medalju će se nadigravati sa Litvancima koju su u drugoj polufinalnoj utakmici poraženi od domaćina Grčke sa 58:68. U finalu Eurobasketa večeras će se sastati Grčka i Turska.