Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MMA borac nokautirao hostesu nakon što je izgubio meč

nokaut

Američki MMA borac Andrew ‘The Beast’ Whitney čekao je da suci objave rezultat borbe, potpuno uvjeren u svoju pobjedu – no desilo se upravo suprotno. Izgubio je.

Borba, koja se održala početkom decmbra u američkoj MMA promociji Titan Fighting Club, trajala je pet rundi, a ‘Zvijer’ je za protivnika imao Farkhada Sharipova.

Whitney je čekajući sudačku odluku visoko podigao jednu ruku, čekajući samo trenutak kada će to i sudac uraditi. No, nakon što je saznao da je njegov protivnik osvojio bantamweight pojas, frustriran se okrenuo i zamahnuo u zrak i nesvjesno pogodio šakom jednu od hostesa u bradu.

Vrlo brzo je shvatio šta je uradio i brzo pokušao uhvatiti djevojku koja je krenula padati.

“Na sreću naša djevojka je dobro. Ljekari su utvrdili da nije ništa slomljeno. Više je bila iznenađeno nego ozlijeđena”, rekao je Jeff Aronson iz Titan Fighting Championshipa, prenosi Daily Mail.

“Razgovarali smo s Andrewom o njegovom potezu i poduzet ćemo odgovarajuće mjere kako bi bili sigurni da to više nikada neće ponoviti”, dodao je Aronson.

Whitney (32) u profesionalnim MMA borbama ima skor od 14 pobjeda i pet poraza. Prije meča sa Sharipovom imao četiri pobjede u nizu.