Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mo Farah tvrdi da je rasno maltretiran na aerodromu

Mo Farah

Britanski četverostruki olimpijski prvak u atletici Mo Farah tvrdi da je na aerodromu u Minhenu bio maltretiran na rasnoj osnovi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Britanski atletičar se našao u neprijatnoj situaciji prilikom putovanja u Etiopiju, gdje se trebao pripremati za Londonski maraton narednog mjeseca.

Put ga je odveo do Njemačke, gdje je u utorak na minhenskom aerodromu imao incident s policijskim službenikom.

Farah je snimio neprijatnu situaciju s policajcem, a snimak je objavio na Instagramu i Twitteru uz opis: “Tužan sam što vidim rasno uznemiravanje na ovaj dan i u ovim godinama. 2018…!!!!”.

Na snimku se može vidjeti njegova komunikacija s policajcem koji ga gura prema izlazu, a olimpijski prvak tvrdi da je riječ o “čistom uznemiravanju”.

Farah je u videu više puta upozorio policajca da ga nema potrebe gurati, a incident na aerodromu potvrdio je i njegov glasnogovornik.

“Danas poslijepodne dogodio se incident na aerodromu u Njemačkoj dok je Mo putovao u Etiopiju. Mo je osjetio da je incident bio rasno motivisan i da je bio nepravedno tretiran od aerodromskog sigurnosnog osoblja”, naveo je njegov glasnogovornik, prenosi “The Guardian”.

Britanski dugoprugaš i jedan od najuspješnijih atletičara svih vremena pobjednik je polumaratona u Londonu održanog u nedjelju, što je bila njegova posljednja pripremna utrka pred Londonski maraton 22. aprila.