Ostali sportovi

Francuski teniser

Monfils o teškim trenucima: Zbog situacije u Ukrajini moja supruga plače svaku noć

16/03/2022
Screenshot

Još uvijek je velik dio njene porodice u Ukrajini, kaže Monfils

Gael Monfils, francuski teniser, pobijedio je u 3. kolu Indian Wellsa prvog tenisera svijeta, Rusa Danila Medvedeva. Rusa će početkom sljedeće sedmice na vrhu svjetske liste zamijeniti Srbin Novak Đoković, koji se tako nakon samo tri sedmice vraća na svjetski tron.

Nakon susreta Monfils je u emotivnom obraćanju pred kamerama progovorio o groznim trenucima koje proživljava njegova supruga Elina Svitolina, Ukrajinka koja drži 18. mjesto na WTA listi najboljih teniserki. Naravno, i ona se jako teško nosi s ratnim strahotama nakon ruske invazije na domovinu.

“Ona je moja druga porodica. Nije lako vidjeti kako je proteklih sedmica plakala skoro svaku noć. To je jako teško, znate. Naravno, ja sam uvijek tu za nju i za njezinu porodicu. Još uvijek je velik dio njene porodice u Ukrajini. Teško je povjerovati da se to događa i teško mi je opisati to jer sam dio toga”, rekao je francuski teniser.

“Pokušavamo izaći nakraj s tim najbolje što znamo. Pokušavam biti rame za utjehu, kako bi se čitava moja druga porodica mogla osloniti na mene. Napravio bih sve što mogu da ih zaštitim”, zaključio je Monfils.

U idućem kolu igrat će protiv Carlosa Alcaraza.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.