Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

evropsko prvenstvo

Mulahmetović: Svi znamo šta nam znači utakmica protiv Gruzije

futsal

Utakmicu protiv selekcije Gruzije naša reprezentacija igra sutra u 17 sati i 30 minuta u Groningenu

Futsalska reprezentacija BiH prvi put našla se na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta koja se održava od 19. januara do 6. februara u Nizozemskoj.

Nakon što su u prvom kolu snage odmjerili sa najboljom reprezentacijom svijeta – i od Španije izgubili 5:1, pred izabranicima Ive Kreze već sutra je naredni izazov.

Protivnik će nam biti reprezentacija Gruzije, a iz našeg tabora ističu važnost ovog meča.

“Možemo, bar što se nas tiče, očekivati jednu borbenu ekipu punu motiva, punu želje za dokazivanjem i želje da se napravi rezultat. Svi znamo šta nam znači utakmica protiv Gruzije – to je u neku ruku i četvrtfinale. Ipak, s druge strane, trebamo biti svjesni i realni i nekako sagledati malo realnije cjelokupnu situaciju u grupi”, kaže Nijaz Mulahmetović, trener futsalske reprezentacije BiH.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su u dvorani Martini Plaza u Groningenu obavili još jedan trening. Ono što najviše raduje stručni štab je činjenica da su svi igrači spremni, da nema povreda, te da sve teče prema planu i programu.

“Odradili smo regenerativni trening, ekipa se odmorila koliko toliko poslije poraza protiv reprezentacije Španije koja je najbolja reprezentacija na svijetu. Rezultat 5:1, realno je trebao biti manji”, smatra naš reprezentativac Nermin Kahvedžić.

Mulahmetović dodaje kako u porazu od Španije nije bilo kartona ni povreda:

“I to je nešto što smo mi priželjkivali. Uz golmane koji se vraćaju, sada dočekujemo ovu narednu utakmicu koja je za nas rezultatski puno važnija”.

Utakmicu protiv selekcije Gruzije naša reprezentacija igra sutra u 17 sati i 30 minuta u Groningenu.

Igrači, kao i selektor, nadaju se prolasku u četvrfinale, što bi za našu reprezentaciju bio još jedan historijski uspjeh.