Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulaomerović: Pobjeda nam je dala šansu da preživimo

mulaomerovic skenderija3

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović izrazio je zadovoljstvo nakon večerašnje pobjede nad selekcijom Švedske.

BiH je večeras u prepunoj Skenderiji savladala Švedsku rezultatom 74:71.

Selektor bh. košarkaša je istakao da je znao da će utakmica biti teška.

– Sigurno je da neke stvari moramo malo popraviti, ali čestitam igračima na zalaganju i trudu. Znali smo da će biti teško, međutim imali smo deset razlike tri minuta do kraja i mislim da smo u tim trenucima morali malo mirnije privest kraju – naveo je.

Naglasio je dobru igru Adina Vrapca koji je odigrao sjajno u odbrani, kao i svi ostali igrači.

– Musa je bio sjajan u napadu i pokazao o kakvom se talentu radi. Zadovoljan sam pobjedom, i sa njome imamo sedam dana da se pripremimo za Ruse da ih, nadam se u jednom ambijentu sličnom ovome probamo pobijediti – dodao je.

Mulaomerović je naglasio da je pobjeda protiv Švedske bh. selekciji dala šansu “da preživi”.

– Mislim da je svima jasno da ne da bi umanjili, nego izgubili šanse da se kvalificiramo. Ova pobjeda preokreće sve. Uz pobjedu protiv Rusa, eventualno i jedan razlike idemo u Švedsku, sa nadom sa tri pobjede mi prolazimo kao jedna od najboljih drugih momčadi. Zbog toga je ova utakmica bila psihološki teška. Nemojte zaboraviti da su to sve mladi igrači. Mislim da je pobjeda najvažnija – kazao je.

Na novinarsko pitanje da li će biti bitnija utakmica protiv Rusije ili gostovanje u Švedskoj, selektor je odgovorio da su obje utakmice bitne.

– Mi u nekoj soluciji možemo proći i sa te dvije pobjede, a ja sam u to ubijeđen – zaključio je Mulaomerović.