Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

O prvom teniseru svijeta

Murray: Polufinale bi za svakoga bio dobar rezultat, ali za Đokovića ne važe ista pravila

djokovic

Bila je ovo još jedna jako dobra godina za njega, ali možda je nije završio onako kako je želio”, rekao je Murray

Nastup Novaka Đokovića na ATP Finalu u Londonu proglašen je neuspješnim nakon što je srpski teniser ispao od Dominika Thiema u polufinalu.

Đoković je bio prvi favorit za trofej, ali nije uspio otići do kraja i razveseliti svoje navijače pa su brojni komentatori pokušali pronaći razloge tog rezultata. Cijelu priču komentirao je i Andy Murray.

“Svi mediji, igrači, bivši igrači… Svi imaju tako visoka očekivanja od njega pa poraz 7:6 u trećem setu polufinala nije nešto što se smatra dobrim rezultatom. Za skoro svakog drugog igrača na touru to bi bio dobar rezultat, ali za Đokovića ne vrijede ista pravila. Niko ne može slaviti svake sedmice, ne može niko stalno igrati najbolji tenis i mentalno ne može uvijek biti savršen. Bila je ovo još jedna jako dobra godina za njega, ali možda je nije završio onako kako je želio”, rekao je Murray pa dodao:

“Prolazio sam kroz takve trenutke u svojoj karijeri kada mentalno nisam bio potpuno prisutan i fokusiran. Jedna od stvari koja može trpjeti je izbor udaraca u ključnim trenucima.”