Musa o nastupu u reprezentaciji: Ništa više nije u mojim rukama

musa dzanan

Četiri dana uoči utakmice košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine s Francuskom u Tuzli nije poznato da li će Džanan Musa biti u mogućnosti da nastupi za bh. tim.

Mladi bh. reprezentativac, koji je nedavno na NBA draftu izabran od Brooklyn Netsa, izričit je da želi da zaigra za bh. tim te naglašava da je već spakovao kofere za put iz SAD-a u Tuzlu. No, još nije dobio dozvolu čelnika NBA ligaša za koji treba da potpiše ugovor 1. jula.

– Nakon predstavljanja u timu, na sastanku sam bio izričit da želim se priključiti timu u Tuzli. Već sam sa spakovanim koferom. Čuo sam se sa ljudima u Savezu i imao dva puta dug razgovor sa Sejom Bukvom te sam imao kontakt sa selektorom. Odgovor generalnog menadžera tima je glasio da će se odluka donijeti danas te da sam odigrao u zadnjoj sezoni 84 utakmice, imao pet workout programa u različitim veremenskim zonama. Također im se nije svidjelo što zadnja četiri ljeta od svoje 15 godine nikad nisam radio na tijelu i sad ću to morati napornom radom da stižem ovdje. U tom periodu sam od osvajanja zlata sa kadetima bio svaki put sa reprezentacijom i doživio tri ozbiljne povrede. Na to sve opet sam bio izričit da idem u BiH – poručio je Musa.

Iako su mu iz Netsa preporučili odmor, Musa naglašava da im je jasno poručio da želi biti uz reprezentaciju.

– Više ništa nije u mojim rukama. Savez sam o tome obavijestio uredno i brojim sate do odgovora. Niko ne može da se stavi u moju kožu i kaže da mu je teže ili nije. Meni je trenutno najteže. Osim kontakta sa selektorom i mog poziva Seji Bukvi nikakav poziv nisam primio. Niti trebam. Niko mene ne treba zvati da igram za BiH. Kad god mi klub dozvoli biću tu. Samo klub može biti prepreka ili zdravstveni problem – kazao je mladi bh. košarkaš.