Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi nakon poraza

Musa: Potući ćemo se sa Slovencima; Nurkić: Moram biti bolji kao lider

nurkic musa fiba

Musa se zahvalio brojnim navijačima koji su bodrili naš tim danas u Kelnu

Džanan Musa je s 30 poena bio naš najbolji pojedinac u porazu od Njemačke.

– Statistika pojedinca ovdje nije bitna. Pobjeda i poraz se jedino gledaju. Mi smo izgubili od jedne kvalitetne ekipe. Da li smo imali šanse da dobijemo – jesmo. Na kraju krajeva, ovo je sport. Nekad ode na jednu, nekad na drugu stranu. Mi se nadamo da će naučiti iz ovih grešaka. Već sutra jedna ozbiljna, teška utakmica. Ovo što prije moramo zaboraviti – rekao je Musa.

Musa se zahvalio brojnim navijačima koji su bodrili naš tim danas u Kelnu.

– Hvala navijačima. Žao mi je što nismo uspjeli ostvariti pobjedu jer je bila kao domaća utakmica. Stvarno smo se borili, dali smo sve od sebe, zadnje atome snage smo ostavili na terenu. Nadam se da će i u narednim utakmicama biti uz nas – kazao je Musa.

Potom je iznio očekivanja od sutrašnjeg meča sa Slovencima.

– Pokazali smo da se sa svima možemo nositi. Kao što smo dobili Francusku Moramo pristupiti toj utakmici kao da su najbolji na svijetu. Dat ćemo sve od sebe. “Potući” ćemo se sa njima u košarkaškom smislu – dodao je Musa.

Jusuf Nurkić je nakon susreta kazao da je naš tim ipak dobro parirao favorizovanom domaćinu.

Nurkić je postigao 21 poen uz sedam skokova, ali to nije bilo dovoljno da izbjegnemo poraz.

– Nema vremena za žaljenje, dobra stvar je što je nova utakmica već sutra. Mislim da su navijači zadovoljni kako smo se borili. Ne bih se vraćao na sudije, a presudile su naše izgubljene lopte. Ja moram bolje igrati kao lider ove ekipe. Pokazali smo da možemo igrati sa svima, iako su sudije imale neke čudne odluke, rekao je Nurkić nakon meča.

Kapiten Miralem Halilović je istakao da je naš tim pokazao da se može nositi sa selekcijom domaćina, unatoč lošoj trećoj četvrtini.

– Oni su u toj trećoj četvrtini nadoknadili našu prednost koju smo imali u prvom poluvremenu i odmakli nam. Mi nismo dobro reagovali, nismo odgovorili na njihovu agresivu, gdje su oni nekim ukradenim loptama i laganim kontrama davali lagane koševe. Ostali smo ipak u utakmici i trebamo reći da smo bili karakter, da smo pokazali da se možemo nositi s ovako jakom reprezentacijom domaćinom, koji uvijek ima prednost što se toga tiče – rekao je Halilović i dodao:

– Mislim da smo nadogradili svoju igru ove zadnje dvije utakmice, pogotovo prvo poluvrijeme, koje smo odigrali odlično.

Dotakao se Halilović i sutrašnje utakmice sa Slovenijom.

– Treba se što prije odmorit i pružit što bolju partiju, probati pobijediti u svakoj utakmici, dodao je Halilović, koji je susret završio sa sedam koševa.