Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. košarkaš

Musa: Reprezentacija je iznad svega, ne razmišljam o povratku u NBA

dzanan-musa-real

Musa ističe da nema boljeg osjećaja nego braniti toliko veliki klub sa tako velikom tradicijom

Bh. košarkaški reprezentativac Džanan Musa sa 23 godine oborio je klupski rekord svog Real Madrida u broju postignutih poena u jednoj sezoni Eurolige. Musa je odigrao svih 30 utakmica regularnog dijela i postigao 457 poena. U susretu 32. kola košarkaši Partizana savladali su Reala nakon meča u Beogradu gledaoci su ovacijama pozdravila igrače gostiju, a naročito Džanana Musu i Marija Hezonju, piše Federalna.

Za sportski magazin Musa kaže da sama činjenica da igraš u Real Madridu i imaš neku ulogu je velika stvar.

“Sad kad mogu ponosno da kažem da sam držač tog rekorda za najviše postignutih poena u Euroligi, mislim da je to nešto što je specijalno za mene i motivacija za dalji rad.”

Navodi da se nije nadao uopšte da će ove godine imati ovoliku ulogu.

“Znao sam svoje mogućnosti, ali kad dolazite u veliki klub kao što je Real Madrid mislio sam da ću se boriti za minutažu, ali eto od prvog trenutka trener mi je dao maksimalno povjerenje. Što se tiče titule, trenutno ne razmišljam o tome. Ušli smo u play of, tako da sad step by step.”

Musa ističe da nema boljeg osjećaja nego braniti toliko veliki klub sa tako velikom tradicijom.

“Mislim da je na nivou svakog NBA tima naša ogranizacija i ja sam počastvovan što sma uopšte dio ovog i što mogu doprinijeti jako puno dobijanju utakmica i nadam se osvajanju titula.”

O povratku u NBA kaže: “Ne razmišljam uopšte o tome, ova sezona mi je trenutno najbitnija. Sretan sam u Realu, ako se desi neka ponuda naravno da ćemo je razmotriti. Ali trenutno sam jako sretan ovdje, nemam ništa protiv da budem dugo ovdje, ali nikad se ne zna.”

Kada je riječ o reprezentaciji BiH Musa ističe da se bavimo nebitnim stvarima umjesto da se bavimo reprezentacijom.

“Treba da stavimo neki kult reprezentacije, da shvatimo da je reprezentacija nešto što je iznad svega. Nadam se da ćemo to moći uraditi u narednom periodu jer imamo stvarno dosta potencijala. Ja ću biti tu i radujem se da ću igrati za BiH.”

Navodi da mu je dosadašnja karijera “pravi rolerkoster. Stvarno nije bilo lako. Sad ta priča ima neki sretan kraj, rasplet ide u dobrom smjeru. Sva negativna iskustva su prerasla u pozitivna”.