Musa: Složni smo da je došlo do nesporazuma

dzanan musa

Nakon nemilih scena koje su se izdešavale u samom finišu utakmice u tuzlanskom Mejdanu, kada je košarkaška reprezentacija BiH izgubila od Rusije (67:78) u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine, oglasio se i Džanan Musa.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Prije svega naglasio bih da sva situacija oko reprezentacije je kristalno jasna. S obzirom da se danas puno tog izdešavalo, smatram da sam dužan kao sportista da se obratim javnosti. Vjerovatno ste danas imali priliku da vidite video gdje smo ja i Mirza zajedno imali jedan drugom šta da kažemo i sublimaciju ste vidjeli u prikazanom videu. Kao prvo moj lični odgoj mi ne dozvoljava da psujem i da se kapitenu obraćam sa uvredljivim tonom. Tenzija jeste postojala i sva situacija je išla u smjeru da Rusi naprave ekces koji bi nas rezultatski približio njima. Tako da smo se složili da se nije desilo psovanje ali da u grotlu Mejdana i vrelih glava se desilo to što se desilo. Prišao sam kapitenu i rekao da smatram da me je trebao zaštititi u situaciji prije i da nije trebao da traži moju izmjenu jer sam znao šta radim. Pogodilo me to u tom trenutku. Psovke nije bilo. Kažem opet nikad se kapitenu tako ne bih obratio. Sve nakon tog je nešto što se nije trebalo desiti. Složni smo obojica da je došlo do nesporazuma.

Što se tiče selektora ja ću reći svoj stav iz svog ugla. Mulaomerović je odličan trener. Moje iskustvo s njim je najpozitivnije. Uostalom ja sam tu u službi svoje domovine i bilo ko da je selektor mislim da igrači moraju da se izdignu i da poštuju selektora. Mulaomerović je sve uradio da posloži situaciju. Opet kažem govorim svoje viđenje situacije. Ja sam naučen da je trener na prvom mjestu. I naravno da postoji improvizacija, ali sigurno da trener Mulaomerović je dao sve od sebe da bi uradili najbolje moguće. Veliki je pritisak bio na svima. U suštini moje kao igrača je da poštujem selektora ma gdje god da igram. To sam naučio u Zagrebu, a i prije toga.

Suština svega je da ja možda igram previše srcem i nebitne utakmice, ali za mene je svaka utakmica za nacionalni tim svetinja. Pokušavamo sigurno svi da budemo najbolji ambasadori jedine nam domovine. Još jednom naglasio bih da se kapiten Teletović ponio sportski i lično mi se izvinio, ali nakon uvida da psovka nije postojala to sam uradio i ja. To je ljudski i sportski. Drago mi je da smo obojica prihvatili izvinjenje. U jednom smo složni. Domovina je iznad i mene i bilo kog drugog. Kapiten radi svog gesta ima moje poštovanje. I sa ovim bih zaključio svaku dalju diskusiju oko ove teme. Puno rada me čeka i sigurno da jedva čekam nove izazove”.

Na njegovom Facebooku objavljen je i video u kojem se mkože vidjeti da je prolem između Teletovića i Muse riješen.