Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

košarka

Musa: Vjerujem da konačno možemo otići na SP

dzanan-musa

Reprezentacija BiH se nalazi u kvalifikacionoj grupi F sa selekcijama Češke,  Bugarske i Litvanije

Džanan Musa će biti na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću uoči kvalifikacijskih utakmica za Mundobasket košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Jedan od najboljih bh. košarkaša i “zlatni kadet” pruža dobre partije u španskom Breoganu, a sa iščekuje utakmice “Zmajeva”.

Naša selekcija prve utakmice kvalifikacija igra 26. novembra, kada u Skenderiju stiže Češka, a tri dana kasnije će “Zmajevi” gostovati Bugarskoj. Za zvanični sajt FIBA-e, Musa je najavio dvije predstojeće utakmice najboljih bh. košarkaša.

– Naša ekipa je sposobna da radi stvari koje možda nismo shvatali u prošlosti. Imamo sjajnog trenera koji je pun energije, ima dosta momaka koji igraju dobro i imaju veće uloge što napredak reprezentacije čini mnogo bržim – počeo je Musa i nastavio:

– Tokom ljeta sam stalno razgovarao sa momcima i atmosfera u timu je odlična. Vjerujem da konačno možemo otići na Svjetsko prvenstvo i postaviti našu reprezentaciju na mapu svjetske košarke – rekao je bh. košarkaš kojeg je FIBA podsjetila na sjajno Evropsko prvenstvo za kadete, koje je BiH osvojila, a Musa je bio MVP turrnira:

– Nevjerovatno je pomisliti da je to bilo prije šest godina. Osjećam se kao da je juče bilo, vrijeme je brzo prošlo. Za moju zemlju prva je to bila prva medalja u istoriji, a posjeba draž je to što smo Litvaniju pobijedili pred njihovim navijačima. Bio je to poseban trenutak, takve stvari se dešavaju jednom u 100 godina.

Da bi tim nešto uradio i uspio, morate raditi kao tim. Cijela zemlja je tada slavila s nama. Svaki put kada obučete dres reprezentacije, morate dati 150 odsto svojih mogućnosti i jedino tako se vaš trud može cijeniti – rekao je Musa, a potom se osvrnuo na predstojeće utakmice:

– Ovo je veoma jaka grupa. U Evropi nema lakih utakmica. Svi razvijaju svoju košarku i zadovoljstvo je vidjeti uspon evropske košarke. U ovom prozoru dolazimo sa punom snagom. Znamo da svi žele dobiti prve utakmice. Kada igrate pred domaćim navijačima, za neke je to pritisak, ali za nas je to motiv za pobjedu. Navijači nas čekaju, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da pobijedimo – poručio je nas as, te otkrio ključ uspjeha::

– Samo budite jedna cjelina. Kada su vremena loša, morate pokazati karakter. Nadam se da se loša vremena neće dogoditi, ali mi ćemo uvijek biti tu jedni za druge. Smatram da možemo iz prvog prozora izaći sa stopostotnim učinkom od dvije pobjede i to mora biti naš cilj – zaključio je on.

Reprezentacija BiH se nalazi u kvalifikacionoj grupi F sa selekcijama Češke,  Bugarske i Litvanije.