Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Musa za 19 minuta ubacio upisao 8 poena, ubilježio 5 skokova i 3 asistencije

musa

U neprepoznatljivom timu Milwaukeeja jedini je prolaznu ocjenu zaslužio aktuelni MVP lige Giannis Antetokounmpo (16 poena)

Brooklyn Netsi su kreirali prvoklasnu senzaciju, možda i najveću otkako se nastavak NBA sezone igra u Orlandu.

Njujorški sastav šokirao je lidera Istočne konferencije i jednog od favorita za titulu NBA prvaka, ekipu Milwaukee Bucksa. Netsi su u tijesnoj završnici slavili sa 119:116 te tako napravili veliki korak prema plasmanu u play-off.

Da sve bude čudnije, Brooklyn je većim dijelom meča imao vodstvo, ali je sami finiš utakmice donio dramu. Bucksi su prišli na samo jedan poen zaostatka na pola minute prije kraja (117:116) košem DiVincenza, ali je Garret Temple pogodio za 119:116, što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Značajan doprinos ovoj senzaciji dao je i naš Džanan Musa, za 19 minuta na parketu bh. košarkaš je upisao 8 poena, 5 skokova i 3 asistencije. U njegovom timu timu najbolji su bili Timothe Luwawu-Cabarrot (26 poena) i pomenuti Temple (19).

U neprepoznatljivom timu Milwaukeeja jedini je prolaznu ocjenu zaslužio aktuelni MVP lige Giannis Antetokounmpo (16 poena).

Bucksi su vodeća ekipa Istoka sa omjerom 54-14, Netsi su osmi u istoj konferenciji sa skorom 32-35.