Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musa: Želim saradnju s najboljim trenerom svijeta

musa

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa odlučio je otputovati za Treviso kako bi razgovarao sa skautima i menadžerima NBA klubova koji su pokazali interesovanje za njegove usluge. U razgovoru za američke medije otkrio je da je već imao čak 23 razgovora. Već sutra će prema najavama putovati u New York, te da će trenirati i razgovarati s brojnim NBA klubovima. Poručio je da će ostati u NBA i tako riješio dilemu mnogih koji su se pitali da li će možda odigrati još nekoliko sezona u Evropi.

– Dobio sam razna pitanja, ali nekako najdraže mi je bilo kada su me pitali kojeg igrača biram kao uzora i rekao sam da je to Dražen Petrović. Mlađi igrači na Balkanu ne gledaju toliko Petrovića i starije košarkaše i više su u fazonu Stepha Curryja i LeBrona Jamesa. Iskreno, gledao sam mnogo Petrovića kako je igrao i trenirao i za mene je on iznad svih, rekao je Musa.

Na putu do Treviza spavao je više od tri sata, ali ne žali.

– Naredne tri sedmice za mene će biti ispunjene jer već u četvrtak putujem za New York. Zasad nemam jasan raspored, idem tamo i onda ću znati više. Mislim da sam u San Antoniju i da ću trenirati s njima i to jedino znam. Želim da radim s najboljim trenerima na svijetu i prvu godinu želim ostati u NBA i vidjeti kako je igrati u najjačoj ligi na svijetu, dodao je.