humana gesta

Musin otac: Džanan me nazvao čim je čuo za teškoće s kojima se suočava bolnica

musa new york (1)

Dodao je kako će nakon Džananove geste, bihaćku bolnicu u teškim trenucima, finansijski podržati i organizacija za podršku NBA igračima

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa donirat će vrijednu opremu Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić“, kako bi svim stanovnicima Unsko-sanskog kantona (USK) i zdravstvenim radnicima olakšao borbu protiv koronavirusa.

-S radošću mogu reći da smo moja porodica i ja uspjeli naći neophodnu aparaturu za Kantonalnu bolnicu u mom rodnom gradu Bihaću. Prema instrukcijama menadžmenta bolnice, naručili smo ono što je potrebno i zaista se nadam da neće biti zastoja u dostavljanju opreme – napisao je Musa na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Džananov otac Rusmir potvrdio je da se radi o nabavci najsavremnijih monitora za praćenje kliničke slike pacijenata.

-Čim je čuo za situaciju u Bihaću i poteškoće s kojima se suočava bolnica, Džanan me je nazvao iz New Yorka i rekao da moramo naći način da pomognemo. Odmah sam kontaktirao direktora bolnice Hajrudina Havića, koji mi je kazao da je trenutno najveća potreba za respiratorima i monitorima za praćenje kliničke slike. S obzirom da je jako teško doći do bile kakve medicinske opreme u ovom trenutku, iskoristili smo neke prijateljske veze i uspjeli naći dva najsavremenija monitora. Već su naručeni i očekujemo ih uskoro u našoj bolnici – rekao je Rusmir Musa.

Dodao je kako će nakon Džananove geste, bihaćku bolnicu u teškim trenucima, finansijski podržati i organizacija za podršku NBA igračima.

-Osim njih, javili su se ljudi iz skoro svih dijelova svijeta. Neizmjerno smo ponosni što smo na neki način pokrenuli ovakvu priču – istakao je otac Džanana Muse.

Iz Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić“ potvrđeni su brojni upiti i ponude građana Bihaća i kantona da pomognu.

-Nažalost, zbog trenutne situacije nismo bili u mogućnosti da svima pojedinačno odgovorimo, pa ovim putem obavještavamo javnost da će od ponedjeljka biti formiran tim, koji će raditi na pokretanju donatorskih aktivnosti za pomoć Kantonalnoj bolnici – napisano je u zvaničnom saopštenju bolnice u Bihaću.

Sve ostale informacije o načinu doniranja, brojeva transakcijskih računa za uplate iz BiH i inostranstva bit će objavljene na zvaničnoj web stranici i facebook nalogu Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić“.