Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uspjeh rekreativaca

Muški odbojkaški klub Goražde ponovo počeo s radom nakon 20 godina

muski odbojkaski klub gorazde fena
Foto: Elma Geca/ Fena

Na čelu novoformiranog kluba je Adnan Imamović koji je bio dječak u vrijeme gašenja ranijeg kluba

U Goraždu je nakon dvadeset godina pauze ponovo s radom počeo Muški odbojkaški klub (MOK) Goražde.

Formirala ga je grupa zaljubljenika u ovaj sport koja se još od 2016. godine okupljala na rekreativnim terminima. Ističu da je trebalo vremena da se stvari poslože i da se ponovo zvanično pokrene klub koji je postojao nakon okončanja rata u BiH, a koji je ugašen 2003. godine.

Na čelu novoformiranog kluba je Adnan Imamović koji je bio dječak u vrijeme gašenja ranijeg kluba. Pojašnjava da je do sada odbojku trenirao rekreativno te da je sretan što je dobio priliku kroz novoformirani klub.

– Trebao nam je određeni period da okupimo dovoljan broj osoba da bi sve ovo pokrenuli i ta grupa rekreativaca je uspjela. Na čelu sa našim trenerom Husom Biserom mislim da ćemo se uspjeti kvalifikovati u ligu. Mnogo mladih pita kada mogu početi trenirati, ali s tim ćemo malo sačekati dok ne ustabilimo tim. Naše ambicije za sada su da klub opstane u Goraždu i da budući naraštaji imaju gdje trenirati – kaže Imamović.

U novoformiranom klubu zahvalni su Ženskom odbojkaškom klubu Goražde koji im je, ističu, velika podrška i pomaže im sa treninzima i opremom. Dodaju da je evidentan veliki interes za ovaj sport u Goraždu te da od naredne godine kreću i sa ligaškim takmičenjem.

– Trenutno imamo 12 igrača mada nam se stalno javljaju momci koji žele da s nama treniraju, ali mislimo da bi sada bilo previše gužve. Imamo veliki problem oko sala i planiramo kada bude ljepše vrijeme da počnemo s treninzima na otvorenim sportskim terenima u naselju Prvi maj. Za sada imamo tri treninga sedmično u fiskulturnoj sali OŠ ‘Fahrudin Fahro Baščelija’ i moramo zahvaliti direktorici škole Jasmini Djani i nastavniku Ameru Teroviću koji nam stalno izlaze u susret i pomažu nam – ističe trener MOK-a Goražde Huso Biser.

Među odbojkaškim rekreativcima godinama je bio i Belmin Herak koji se rado pridružio klubu.

– Izuzetno mi je drago što se konačno oformio klub, već godinama smo imali tu ideju i isti cilj koji smo zajedno ostvarili i nadamo se da će biti samo bolje. Tek smo počeli ali smo izuzetno motivisani jer Goražde je oduvijek bilo poznato kao grad velikih talenata u odbojci i generalno sporta, tako da nam je to veliki podstrek – kaže Herak.

Muški odbojkaški klub Goražde od naredne sezone takmičit će se u Super ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a poručuju da im je želja da budu uspješni poput Ženskog odbojkaškog kluba Goražde koji je već godinama u vrhu odbojke u našoj zemlji.