Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Peking

Muzaferija i Nikolajev nosit će zastavu BiH na otvorenju Olimpijskih igara

muzaferija nikolajev

Oni će s ponosom i zadovoljstvom unijeti zastavu Bosne i Hercegovine na čuveni stadion “Ptičije gnijezdo”, gdje se Olimpijske igre vraćaju nakon 2008. godine, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH

Na svečanom otvaranju XXIV Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, 4. februara 2022. godine, čast da nose zastavu Bosne i Hercegovine imat će sportisti Elvedina Muzaferija (alpsko skijanje) i Mirza Nikolajev (sankanje).

Oni će s ponosom i zadovoljstvom unijeti zastavu Bosne i Hercegovine na čuveni stadion “Ptičije gnijezdo”, gdje se Olimpijske igre vraćaju nakon 2008. godine, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Ovo je prvi put da na zimskim olimpijskim igrama zastavu nose ženski i muški predstavnik državnog tima, a ovaj protokol je uveo Međunarodni olimpijski komitet na prethodnim, Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju.

Olimpijski tim BiH čine Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Esma Alić (alpsko skijanje), Sanja Kusmuk i Strahinja Erić (skijaško trčanje) i sankaš Mirza Nikolajev. Njima će se pridružiti pet trenera u borbi za osvajanje vrhunskog rezultata za Bosnu i Hercegovinu.