NBA

MVP nagrada za All-Star utakmicu nosit će ime Kobea Bryanta

kobe-bryant

Ovogodišnje izdanje All-Star utakmice je potpuno posvećeno Bryantu, koji je imao čast 18 puta biti biran u najbolju ekipu NBA lige

Nagrada za najkorisnijeg igrača All-Star utakmice od ove godine će nositi ime tragično poginulog košarkaša LA Lakersa Kobea Bryanta, objavio je u subotu NBA povjerenik Adam Silver.

“Kobe Bryant je sinonim za NBA All-Star i utjelovljuje duh tog svjetskog slavlja našeg sporta. On je uvijek koristio priliku da se mjeri s najboljima i da igra na najvišoj razini za milione navijača diljem svijeta”, kazao je Silver.

Bryant je 26. januara u padu helikoptera nedaleko od Los Angelesa poginuo s 13-godišnjom kćeri Giannom i još sedam osoba.

Ovogodišnje izdanje All-Star utakmice je potpuno posvećeno Bryantu, koji je imao čast 18 puta biti biran u najbolju ekipu NBA lige.

Svi igrači ekipe kojoj je kapiten LeBron James nosit će na dresu broj 2, koji je nosila 13-godišnja Gianna Bryant.

Druga ekipa, čiji je kapiten Giannis Antetokounmpo, nosit će na dresu broj 24, koji je Kobe Bryant nosio posljednjih deset sezona svoje karijere.

Deset igrača u prvim postavama Istoka i Zapada izabrano je nakon glasanja navijača (50 posto), igrača (25 posto) i novinara (25 posto). Četrnaest zamjena su izabrali treneri 30 ekipa NBA lige.